torstai 15. tammikuuta 2015

Kappas, kaverini ruokamyrkytys (eli niitä kakkajuttuja)

Reissarille sattui lopulta se, mitä saattoi odottaakin sattuvan jossain vaiheessa reissua. Ruokamyrkytys otti erävoiton tällä kertaa Lombokin saarella Indonesiassa.

Lähiravintolassa nautittu ateria oli höystetty astetta villimmin, kun parisen bakteeria oli tainnut päästä annokseen mukaan. Hälytyskellot soivat jo ensimmäisiä haarukallisia maistellessa, mutta nälän ollessa kova katosi annos ahmatin suuhun hetkessä. Vielä nopeammin se toki kampesi itsensä ulos yön varhaisina tunteina.

Yön yli valvoen kärvisteltyä ja kuumeen noustua trooppiseen 39,4 asteeseen oli seuraavana päivänä aika kipaista paikalliselle klinikalle näytille. Tipan kautta annettu nesteytys ja antibiootit kohensivat oloa, mutta tuleva yö oli silti parempi viettää klinikan hoivissa. Hoito klinikalla oli oikein asiallista ja hoitsuja pörräsi ympärillä parhaimmillaan kolme kerrallaan. Yö sujui yllättävänkin mukavasti ilmastoinnin alla maatessa ja, noh, vessassa juostessa.

Seuraavana aamuna ”ylivuoto” oli jo sen verran talttunut, että kotiin pääsy oli mahdollinen viisi eri lääkettä takataskussa. Parantelu jatkuu tällä hetkellä ”kotona” assarin pörrätessä hakemassa kaupasta mitä milloinkin potilaalla on mielessä. Päällimmäisenä kysymyksenä mielessä pyörii se, mitä sitä söisi jäljellä olevat pari Indonesian viikkoa, kun ajatus paikallisesta ruoasta saa aikaan välittömät yökkimisrefleksit. Täytynee siirtyä loppumatkan ajaksi pizzerioiden asiakkaaksi. Jospa sitä kautta saisi takaisin myös parin päivän aikana pois vuodatetut kilot.

Lopuksi täytyy todeta, että se matkavakuutus kannattaa hankkia. Laskua ei klinikkareissulla näkynyt, mutta veikkaan, että vakuutusyhtiön postilaatikkoon rapsahtaa lähiaikoina melko iloinen tuliainen eräätä klinikalta Indonesian suunnalta.

PS. Omien jätöksien huuhtelu 20 kertaa päivässä kauha+ämpäri -metodilla ei ole varsinaisesti mieltä ylentävintä puuhaa. Missä on se Japanin all inclusive -pönttö silloin, kun sille olisi tarvetta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti