lauantai 7. helmikuuta 2015

Ruoho on vihreämpää maapallon toisella puolella

Mikä on ollut reissun paras ateria? Aucklandilaisen marketin parkkihallissa autossa istuen nautittu valmisruokatiskin kreikkalainen salaatti, tietysti. Viiden salaatittoman ja juustottoman kuukauden jälkeen valmis eineskin maistui todella hyvältä. Kaveriksi vielä täysjyväsämpylää ja jälkkäriksi irtokarkkeja. Nam.

Elo Uudessa-Seelannissa on muutenkin kovin kotoisan oloista Aasiassa vietetyn ajan jälkeen. Illat ovat valoisia kuin Härmän kesässä ja lämpöasteet heittelevät kuin kesäkuussa konsanaan.

Yksi asia on kuitenkin toisin. Jostain syystä värit taivaalla näyttävät kirkkaammilta. Onko asia oikeasti näin vai onko nuppi mennyt sekaisin pää alaspäin olosta (heheh, down under)?

Road trippiä on tähän mennessä ehditty taittaa vajaan viikon verran. Alla oleva  upouusi Toyota Corolla on hoitanut hommansa mallikkaasti ja kilometrejä on kertynyt reilusti. Toisin kuin etukäteen oli suunniteltu, matkaa ei taiteta asuntoautolla vaan ihan peruskaaralla. Tämän vaihtoehdon pitäisi kohdella kukkaroa hieman hellemmin, vaikka pirun kallista Uudessa-Seelannissa reissaaminen on. Noh, ehkä tällaisen kerran elämässä -kokemuksen kohdalla ei kannata ajatella vain rahaa. 

Jälleen on edessä ajopäivä, tällä kertaa kohti Wellingtonia. Ja mikäs on ajellessa, kun kajareista pauhaa J. Karjalainen ja Killers.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti