tiistai 14. lokakuuta 2014

Täydellisen rannan metsästys

Täydellisten asioiden äärelle päästäkseen on usein nähtävä vaivaa eikä palkinto välttämättä odota heti ensimmäisen kulman takana.

Aamuauringon lupaillessa kaunista päivää, starttasi skootteri kulkunsa El Nidon kylästä kohti Nacpan beachiä. Rannalle päästäkseen on ajettava läpi sademetsän kiemurtelevien pikkuteiden vehreiden maisemien saatellessa matkaa. Skootteri kulki ja kilometrit kertyivät vailla huolen häivää. Riisipeltojen läpi huristellessa oli aikaa tyhjentää pää ja siirtää ajatukset edessä häämöttävään rantapäivään. 

Tätä kohti. Varpaat hiekkaan je levyttämään.
 Ajomatka sujui hyvin siihen saakka, kunnes jäljellä oli enää viimeiset kolme kilometriä. Vauhti hiljeni tien muuttuessa hiekkaiseksi kinttupoluksi, jota pitkin possut, kanat ja lehmät tallustivat sulassa sovussa skootterin kanssa. Itsellekin olisi ollut tässä vaiheessa sopivaa vaihtaa pyörät vaikka sorkiksi, sillä skootterin pyörien upotessa pahimpiin kuravelleihin alkoi hymy hiljalleen kadota suunpielestä ja käännös takaisin siintää mielessä. Periksi ei kuitenkaan annettu. 

Menomatkalla tie oli vielä kuiva ja tihkusade salli valokuvien oton.
Jälkikäteen miettiessä menomatka olikin helppoa kuin heinänteko. Rantapäivän päättyessä ja paluumatkan alkaessa taivaalta rönsyilevä sade sai tien muuttumaan joeksi. Eteenpäin oli kuitenkin päästävä, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi laittaa silmät kiinni ja kaasu pohjaan. Kura loiskui veden kurottuessa polviin saaka, mutta kotimatkaa oli jatkettava. Piti vain muistaa välissä väistellä samaa jokea, eli tietä, pitkin uiskentelevia ankkoja. Eipä ole tällaista elämystä ennen tullut vastaan. Kotiin kuitenkin päästiin, läpimärkinä ja kuraisina. Rystyset taisivat tuolla hetkellä olla ainoat valkoiset kohdat kropassa.

Mutta entäs se ranta? Kiva, palmujen reunustama hiekkaranta. Hyvät aallot vatsasurffaukseen ja aurinkokin paistoi välillä. Kouluarvosana 8+. Jäi tosin elämyksellisyydessä jokiajelun varjoon. 

Ihan okei.
Entinen uimavalvoja leikkii Baywatchia ja näyttää vatsasurffauksen mallia.
Täydellisen rannan metsästys jatkukoon uusissa kohteissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti