tiistai 7. lokakuuta 2014

Korean makuja

Kolme maata, kolme eri ruokakulttuuria. Filippiinien ateriat ovat jääneet taistelussa kauas Korean ja Japanin ehtymättömien herkkupatojen taakse. Ylläriykköseksi on tähän mennessä noussut korealainen keittiö. Vesi herahtaa väistämättä kielelle makuelämyksiä muistellessa. Tässä muutama kuva Korean antimista. 

Korealainen pajeon, eli mereneläviä ja sipulia sisältävä lätty. Toisin sanoen paikallinen pizza.


Tiskiltä... (takarivin kaveri oli muuten oikein eloisa)

...pöytään.
Korean eväiden ehdotonta kärkikastia: shabu shabu. Lihaliemessä kypsennettyjä kasviksia, sieniä ja lihaa (kyseisellä kerralla nautaa).
Tuoreeksterveeks.

Kypsennetyt herkut kääritään riisipaperiin yhdessä tuoreiden kasvisten kera. Matkalla suuhun käärylettä voi dippailla erilaisissa kastikkeissa.


Bonuskuva. Chilit kuivumassa auringossa, sulassa sovussa keskellä iltapäiväruuhkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti