keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Älä kulje onnesi ohi

Täydellinen ranta on löytynyt. Sijainti: Malesia, Perhentianin saaret, Pulau Perhentian Kecil, Longbeach.

Oli lähellä, että ranta olisi mennyt reissareilta sivu suun, sillä nälkä ja väsymys lähes sokaisivat silmät pitkän matkustuksen päätteeksi. Yöbussin, usean tunnin odottelun ja pomppuisen speedboat-kyydin jälkeen Perhentianin saaret avautuivat edessä ja totuus iski silmille. Näin monsuunikauden alkaessa majapaikat ja palvelut paria poikkeusta lukuunottamatta on jo suljettu. Rinkka selässä pari tuntia paahtavassa helteessä tallatessa epätoivo meinasi iskeä ja koko Perk..Perhentian ehdittiin manata useaan otteeseen Closed-kylttien jonoa katsellessa. Jopa saaren rannat, joita Malesian kauneimmiksi hehkutetaan, näyttivät mitäänsanomattomilta.

Majapaikka tai ennemminkin saastainen rotisko lopulta löytyi. Sekin ensimmäinen paikka, josta asiaa saarelle tultaessa tiedusteltiin. Kylmä suihku ja ruoka tekivät kuitenkin ihmeitä, sillä saarta uusin silmin tarkastellessa vastaan tuli tämä näkymä:


Pitkä autio hiekkaranta, puuterinhieno hiekka ja kristallinkirkas vesi, jollaista näkee vain fotoshopatuissa matkailumainoksissa. Ja mikä parasta, ei ihmisiä!


Ehkä tälle saarelle voi sittenkin antaa mahdollisuuden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti