Kolmen yön reissu Perhentianin
paratiisisaarilla muuttui yllättäen kahdeksaksi yöksi. Lisäöitä
majapaikkaan otettiin yksi kerrallaan ihan siltä varalta, jos seuraavana aamuna olisikin fiilis muuttunut ja reissujalkaa vipattanut. Ensimmäiset
pari kertaa lisäyön pyytäminen oli vielä ihan ok, mutta kun menee
neljättä kertaa kysymään majapaikan omistajilta mahdollisuutta jäädä vielä yhdeksi yöksi, on tilanne jo omastakin mielestä aika
huvittava.
Miksipä sitä toisaalta lähtisi hyvää vaihtamaan. Mökki (hirveä rotisko tosin) viiden askeleen päässä merestä n. 10 eurolla, snorklailua haiden ja tuhansien
kalojen kanssa omalla rannalla, upeat biitsit ja mahdollisuus
kokeilla surffaustakin saaren toisella puolella. Kun vaakaan
asetetaan rinkan pakkaaminen ja 8-10 tunnin bussimatka seuraavaan
kohteeseen, saattaa joutua toteamaan, että matka jatkuu EHKÄ vasta ylihuomenna.
Perhentianin saarten matkailusesonki päättyy kuin kirveen iskusta
lokakuun loppuun ja saari on marraskuun alussa jo lähestulkoon täysin
suljettu. Huvittavaa sinänsä, sillä kelit ovat edelleen mitä parhaimmat. Pientä haastetta sesongin päättyminen tuo toki mukanaan. Saaren ainoa vielä auki oleva ravintola sijaitsee
ylihintaisessa resortissa. Onneksi oma majapaikka kuitenkin
järjestää päivittäin yhteisillallisen, johon kokoontuu kaikki saaren nälkäiset turistit (ennätyslukemat taisi olla 12 henkeä). Illallisella tarjotaan
paikalliseen tapaan valmistettuja mereneläviä. Siis aina sillon kun
ahti on suonut antejaan rantaan kurvaaville kalastajille. Loput kolot
vatsoissa tilkitään currykanalla, riisillä ja hedelmillä. Usein
kokkeina toimivat asiakkaat itse.
Tässä
ravintolassa ehdittiin vierailemaan parina päivänä. Nyt on pöydät
kerätty ja henkilökunta kaikonnut. |
Näissä maisemissa maistuu kaurapuurokin |
Ruokahuolto onkin ainoa asia mikä
vaatii hieman suunnittelua, mikäli ei halua opetella
saksalaismatkaajien yhden aterian päivärytmiä. Nälkäisille reissareille kolme suurta
ateriaa ja välipalat ovat ehdoton edellytys sovun säilymiselle.
Ruokaa on siis järjestettävä. Saaren ainoaan kauppaan vajaan tunnin viidakkovaelluksen päähän tulikin tallusteltua useampaan otteeseen. On
muuten eksoottista lenkkeilyä, kun polulla saa väistellä ja
hätistellä monitoriliskoja. Hidasteista huolimatta on aamu- ja välipalatarpeiden kanniskelu kaupasta muutaman päivän
välein hyvää kuntoilua. Aamupalasta puheenollen, kaurapuuro tuoreella mangolla ei ole lainkaan hassumpaa. Tosin
raejuustokin kelpais.
Ihanaa!! Tutun näköisiä paikkoja :) Paljon terveisiä sinne ja reissuiloa! Teidän blogia on ihan parasta lukea, hyvin kirjoitetut tekstit!
VastaaPoistaLämpöisiä terveisiä myös sinne Suomeen Singaporesta! Kiva kun seuraatte blogia :)
PoistaOi mikä ihana apuri! Apua siitä tuskin oli, mutta iloa ehkä sitäkin enemmän..? :)
VastaaPoistaAlle nyrkinkokoinen pikkurääpäle tämä apuri oli. Söötti kuin sika pienenä :)
Poista