tiistai 16. joulukuuta 2014

Loma loman keskellä

Juuri kun luulit, että Thaimaalla ei ole sinulle mitään annettavaa, päädyt paratiisisaarelle hiljaisuuden keskelle ja joudut pyörtämään sanasi.


Naurettavan angstailun ja Thaimaahan kyllästymisen jälkeen löytyi täydellinen spotti hiljaiseen oleskeluun vailla hälinää. Päätyminen Koh Phayamille yrityksen ja erehdyksen kautta palautti samalla uskon Thaimaan kauneuteen. Saarelle päästäkseen on nähtävä vaivaa syrjäisen sijainnin vuoksi, mutta paikka on kaiken vaivan väärti varsinkin vielä tähän aikaan vuodesta, kun kaikkein vilkkain sesonki ei ole vielä alkanut. Kun muualla Thaimaassa rannat jo pullistelevat valkeaa länkkärituristilihaa, on Koh Phayamilla vielä mukavan hiljaista.


Tämänhetkinen majapaikka saarella muistuttaa lähinnä heinälatoa reikineen ja koloineen. Kunnollinen ilmanvaihto on toki virkistävää vaihtelua homeisten ja tunkkaisten luukkujen jälkeen, mutta rajansa rei'illäkin. Vettäkin majaan tulee, kylmää sellaista, mutta muutoin mökki on riisuttu mukavuuksista. Parasta paikassa on kuitenkin sijainti muutaman askeleen päässä merestä sekä se, että sähköt ovat päällä vain klo 18-22 välisen ajan. Paikka on tarjonnut oivan mahdollisuuden nettiriippuvuudesta irrottautumiseen, sillä nettiä ei yksinkertaisesti ole käytössä illan neljän tunnin ulkopuolella. Päivän ajaksi on siis syytä keksiä muuta tekemistä.



Päivän saarella voi viettää vaikkapa näin. Herätys tapahtuu aamuauringon noustessa aaltojen liplatusta kuunnellen. Aikainen herätys on paikallaan, sillä nukkumaan on menty jo sähköjen katkettua klo 22. Aamun ensimmäinen aktiviteetti on nyrkinkokoisten sammakoiden ja rapujen ajaminen ulos kämpästä. Parhaimmillaan uusia ystäviä löytyy kolmekin kerrallaan ja jopa sängystä. Muista ötököistä lienee turha kirjoittaakaan.


Loppupäivän voi kuluttaa joogaten, supaten tai kirjaa lukien. Yksi vaihtoehto on myös seurata rapujen juoksentelua rantahietikolla. Mikä parasta, ranta soveltuu aaltojensa puolesta erinomaisesti aloittelijasurffarille. Tätä lajia onkin tullut reenattua päivittäin. Unohtamatta tietenkään joogaa lainelaudan päällä.


Ruokahuolto on saarella myös kunnossa. Tarjolla on paljon herkkuja Myanmarin puolelta johtuen saaren sijainnista aivan Myanmarin eteläkärjen kyljessä. Bileisiinkin on mahdollisuus päästä, mutta aikainen herätys ja aktiviteettientäyteinen päivä ovat pitäneet huolen siitä, että uni saapuu hyvissä ajoin. Sikäli mikäli se vain on mahdollista, sillä aaltojen pauhu kuulostaa välillä siltä, kuin joku ajaisi korvan vieressä ruohonleikkurilla. Tulpat korvissa ratkaisevat tämänkin ongelman.


Koh Phayamilla hermo todellakin lepää. Näillä eväillä jaksaa jatkaa matkaa Bangkokin sykkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti