torstai 12. maaliskuuta 2015

Melbourne

Pikapyrähdys Australiassa Uudesta-Seelannista palatessa suuntautui Melbourneen. Lähestulkoon jokainen matkan varrella vastaan tullut Australiassa vieraillut matkaaja oli nostanut Melbournen Sydneyn edelle, joten valinta näiden kahden kaupungin välillä oli helppo. Eikä valintaa tarvinnut katua. Viisi päivää Melbournessa sujahti ravintoloissa ja kuppiloissa istuen, katuja eestaas tallaten sekä ostoksia tehden. Kaupungin leppoisa tunnelma vei mukanaan ruuhkasta huolimatta. Jotain kaupungista kertonee se, että useimmissa suurkaupungeissa hermonsa melko nopeasti menettävät reissarit nauttivat Melbournessa olostaan täysin rinnoin ja kaupungista oli jopa hieman haikea lähteä viiden päivän visiitin jälkeen.




Federation Square ja Flindersin asema keräsivät läjäpäin, yllätys yllätys, kiinalaisia turisteja näpsimään selfieitä itsestään talon seinään heijastetusta videokuvasta.
Bongaa ruudulta reissarit.
Federation Squarella sijaitsee ACMI (Australian Centre for the Moving Image), jossa pyöri tällä hetkellä kaksikin ilmaista näyttelyä. Pelihuumaa löytyi Screen World -näyttelyssä, jossa Super Mario Bros oli hoututuksista suurin. Pelikunnossa oli myös edellistäkin nostalgisempi Commodore 64.
Voiko parempaa näyttelyä olla? Paljon pelejä sekä kuvaan, videoon ja valoihin liittyvää tekemistä ja kikkailua niin nuorille kuin nostalgian nälkäisillekin.

Valoa ja varjoja samaisessa näyttelyssä.

Toinen ilmaisista näyttelyistä oli Yang Fudong – Filmscapes. 
Melbourne on kuuluisa katutaiteestaan. Tässä pari vastaantullutta taidonnäytettä kävelyretkeltä Fitzroyn hipsterikaupunginosassa.


Yarra-joen varrelta alkuillan tuntua.

Porukkaa ja viihdykettä riitti Yarra-joen varrella lauantai-iltana. Tarjolla oli mm. krikettiä screeniltä sekä vesihiihtokisat. Sporttista kansaa, nuo aussit.
Jokinäkymää alkuillasta

Nätti kaupunki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti